TALLER DE DIBUIX AMB MODEL

 

 

DATA:

9 de Juny de 2018

HORARI:

Dissabte 10.50h-13h

INFORMACIÓ ADICCIONAL:

Màx. 15 places

Material NO inclòs

PREU:

Socis: 7€

No Socis: 10€

APUNTA’T:

Envia un correu a: ajgravadorsmataró@gmail.com
indicant en l’assumpte el curs que t’interessa

Sessions de dibuix amb model al natural, destinades a aplicar la imatge posteriorment a  l’obra gràfica pròpia. Cadascú tria sobre quin suport i quines mides treballa. (paper, planxa de gravat, paper vegetal o de polièster, llapis, carbonet, retolador, punta fina, etc.)

La jornada es divideix en dues sessions de 45 minuts amb un descansa de 15 min. En la primera part, es fan poses ràpides de 3-5-8 minuts. En la segona part es fan tres poses de 15 min o dues de 20 min.

Les sessions de dibuix a partir d’apunts ràpids i amb la pràctica habitual s’aconsegueix més precisió i riquesa en la línia, i a causa de la falta de temps, la ment s’acostuma a retenir, recrear i visualitzar la imatge en el suport. Sovint no tenim temps suficient per descriure totes les línies, per això s’aconsegueix identificar i només marcar les que són més importants en la figura, a més aquests buits que no la descriuen per complet aporten força i atractiu a la imatge final.

Inicialment la proposta d’aquestes sessions sorgeix de la idea de dibuixar/gravar directament sobre una planxa de gravat, per tal d’aconseguir espontaneïtat a l’obra final.  L’efimeritat de la postura fa que la rapidesa del traç ressalti la visceralitat de l’acció. La imatge resultant té un traç més incisiu, àgil, energètic.

Normalment amb la tècnica de gravat calcogràfic, la imatge triada i realitzada sobre paper es calca i posteriorment es treballa a la planxa per aconseguir la imatge final. Això fa que el resultat sigui més estàtic.

Si la idea és acabar fent una obra serigrafiada, podem utilitzar en les sessions de dibuix paper vegetal o paper de polièster com a suport gràfic i dibuixar amb un retolador opac.

El taller no disposa de cavallets, i el material no està inclòs, cadascú ha de portar-se el que necessiti. No són classes de dibuix.

Torna a la programació