Qui som?

L’Associació de Joves Gravadors de Mataró (AJGM) es funda el 2013 per un grup d’estudiants i llicenciats en Belles Arts de la Universitat de Barcelona. En els seus estatuts s’especifica que els seus objectius són reobrir el taller per donar a conèixer les instal·lacions; fomentar la pràctica del gravat a partir de l’oferta formativa i entendre l’espai de forma oberta, sobretot facilitant l’accés dels joves i en contrast amb l’oferta privada de tallers.

Creiem que un espai municipal com és el Taller de Gravat de Mataró no podia seguir tancat: Ha de ser un espai obert a tots els ciutadans que vulguin fer-lo servir.

Des d’aleshores l’AJGM treballa de forma voluntària per adequar l’espai i recuperar la pràctica del gravat en l’espai del Taller de Gravat de Mataró. L’AJGM vol contribuir en fomentar i dinamitzar  la cultura i les activitats artístiques de la ciutat, gestionant aquest projecte  entenent-lo des de l’àmbit d’acció social i fent partícips de forma activa a tota la ciutadania: infants, joves i adults; estudiants, curiosos i professionals del gravat en concret i de la impressió i el món de l’obra gràfica en general.

Com funciona l’associació?

L’AGJM és una entitat sense ànim de lucre. Què vol dir això? Que aquest projecte no busca el creixement continuat ni el benefici privat, no té consumidors ni clients, sinó que funciona a través d’un sistema de socis/es que fan sostenible el projecte. Els beneficis que tenim -que us assegurem que són pocs- no es reparteixen entre els socis/es, sinó que es reinverteixen en l’activitat de l’associació i l’adequació de l’espai. Per tant, és un projecte autogestionat per i amb els socis/es.

Participació:

És imprescindible la participació activa en la gestió de l’espai i el funcionament de l’associació, a través de les assemblees, per poder tirar endavant aquest projecte, ja que l’autogestió és el que el fa possible. Animem a tothom que vulgui formar part de l’equip organitzatiu a sumar-se!

Gestió econòmica i transparència:

Qualsevol soci/a que estigui interessat en la finalitat de cada euro que rep l’AJGM pot venir al Taller de Gravat de Mataró i li mostrarem el balanç d’ingressos i despeses de l’associació. Creiem en una gestió amb transparència (no tenim paradisos fiscals a amagar, comptabilitat B, ni targetes black).

L’Ajuntament assumeix les despeses dels subministraments i del material no fungible del taller, fet que ens permet oferir les nostres activitats a preus assequibles. Les despeses que cobreix l’associació són de material fungible, neteja, assegurança i despeses derivades de les activitats.

Actualment, la major part dels ingressos de l’associació vénen per part de les quotes de socis, les aportacions als cursos que oferim i, des de 2017, la subvenció que l’Ajuntament de Mataró atorga anualment a associacions i entitats sense ànim de lucre de la ciutat.

 

Vols fer-te soci?

Envia un e-mail al correu de l’associació ajgravadorsmataro@gmail.com !